Menu Zamknij

Klasa 2g u sous-chefa Krzysztofa Wilka

W dniu 20 lutego klasa 2g na zajęciach miała okazję pracować pod okiem sous-chefa Krzysztofa Wilka naszego absolwenta, który na co dzień pracuje w restauracji “Zajazd Gniewko”. Było to owocne spotkanie z praktykiem, który pokazał, że wątróbka drobiowa może być smacznym daniem. Pretekstem do zorganizowania zajęć był niedawno obchodzony Światowy Dzień Kociewia (10 luty). Nasz absolwent pracuje w restauracji, która w swym menu ma dania kociewskie w nowoczesnej odsłonie. Oprócz wątróbki drobiowej z konfiturą z jabłek i żurawiny , puree pieczarka/boczek /ziemniak uczniowie przygotowali też krem dyniowy na ostro.

Skip to content
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function Smush\Core\Parser\str_contains() in /home/server817394/ftp/wp/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php:373 Stack trace: #0 /home/server817394/ftp/wp/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(358): Smush\Core\Parser\Parser->sanitize_value('property') #1 /home/server817394/ftp/wp/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(157): Smush\Core\Parser\Parser->is_safe('property') #2 /home/server817394/ftp/wp/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php(120): Smush\Core\Parser\Parser->get_element_attributes('<meta property=...', 'https://zsetcze...') #3 /home/server817394/ftp/wp/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-page-parser.php(35): Smush\Core\Parser\Parser->get_elements_with_image_attributes('<!doctype html>...', 'https://zsetcze...') #4 /home/server817394/ftp/wp/wp-content/plugins/wp-smushit/core/transform/class-transformer.php(53): Smush\Core\Parser\Page_Parser->parse_page() #5 /home/server817394 in /home/server817394/ftp/wp/wp-content/plugins/wp-smushit/core/parser/class-parser.php on line 373