Menu Zamknij

Przedmioty wiodące

Zawody ZSE

Technik Ekonomista

Przedmioty teoretyczne:

  • Podstawy ekonomii;
  • Elementy prawa;
  • Ekonomika przedsiębiorstw;
  • Finanse;
  • Język angielski zawodowy;
  • Kadry i płace z bhp

Przedmioty praktyczne:

  • Pracownia ekonomiczna z bhp;
  • Pracownia techniki biurowej i statystyki;
  • Pracownia podatków;
  • Pracownia kadr i płac

Technik Rachunkowości(w roku szkolnym 2024/2025 brak naboru)

Technik Rachunkowości

Przedmioty teoretyczne:

  • Podstawy ekonomii;
  • Finanse;
  • Kadry i płace;
  • Rachunkowość;
  • Język angielski zawodowy

Przedmioty praktyczne:

  • Pracownia ekonomiczna z bhp;
  • Pracownia statystyki;
  • Pracownia rachunkowości z bhp;
  • Pracownia sprawozdawczości i analizy finansowej

Technik Reklamy

Przedmioty teoretyczne:

  • Podstawy reklamy z bhp;
  • Techniki reklamy;
  • Psychologia reklamy;
  • Prawo i etyka w reklamie;
  • Język angielski zawodowy

Przedmioty praktyczne:

  • Tworzenie przekazu reklamowego;
  • Projektowanie reklamy;
  • Planowanie kampanii reklamowej;
  • Realizowanie kampanii reklamowej;
  • Pracownia badań w reklamie;
  • Specjalizacja w zawodzie

Technik Hotelarstwa

Przedmioty teoretyczne:

  • Podstawy hotelarstwa;
  • Kultura w zawodzie;
  • Organizacja pracy służby pięter;
  • Usługi dodatkowe w hotelarstwie;
  • Obsługa konsumenta;
  • Organizacja pracy w recepcji;
  • Marketing w hotelarstwie;
  • Język angielski zawodowy

Przedmioty praktyczne:

  • Pracownia usług dodatkowych;
  • Pracownia hotelarska służby pięter;
  • Pracownia usług w recepcji;
  • Pracownia obsługi konsumenta;
  • Obsługa informatyczna w hotelarstwie

Technik żywienia i usług gastronomicznych

Przedmioty teoretyczne:

  • Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem;
  • Wyposażenie techniczne z bhp;
  • Zasady żywienia z higieną;
  • Język angielski zawodowy;
  • Obsługa konsumenta

Przedmioty praktyczne:

  • Pracownia gastronomiczna;
  • Pracownia obsługi konsumenta;
  • Komputer w gastronomii;
  • Pracownia planowania żywienia;
  • Pracownia usług gastronomicznych

Skip to content